Bij elke gezichtsvorm hoort een ander kapsel. Kapsels kunnen het uiterlijk van iemand enorm veranderen. Het is daarom belangrijk om het juiste kapsel te kiezen dat bij je gezichtsvorm past. Er zijn verschillende gezichtsvormen, en elk kapsel heeft specifieke kenmerken die beter bij sommige gezichtsvormen passen dan bij andere. Hieronder zullen we de verschillende gezichtsvormen en de bijbehorende kapsels bespreken.

Ronde gezichten

Mensen met een rond gezicht willen vaak een kapsel dat de rondheid vermindert en de gezichtslijnen verlengt. Kapsels met lange lagen en pieken die naar beneden vallen, of kapsels met een diepe zijscheiding, kunnen helpen bij het verlengen van het gezicht. Kapsels met volume op de top of met stijl haar kunnen ook helpen om het gezicht slanker te laten lijken.

Hartvormige gezichten

Mensen met een hartvormig gezicht hebben een bredere voorhoofd en kin en smallere wangen. Kapsels die volume toevoegen aan de kin en de wangen, zoals krullen en slag, kunnen helpen om de asymmetrie van het gezicht te verminderen. Een middenscheiding of een scheiding aan de zijkant kan ook helpen om de asymmetrie van het gezicht te verminderen.

Ovaalvormige gezichten

Mensen met een ovaalvormig gezicht hebben geluk, omdat ze bijna elk kapsel kunnen dragen. Kapsels die de lengte van het gezicht verhogen, zoals een topknot of een hoge paardenstaart, kunnen echter nog meer nadruk leggen op de ovaalvorm van het gezicht.

Langwerpige gezichten

Mensen met een langwerpig gezicht willen kapsels die de breedte van het gezicht vergroten. Kapsels met volume aan de zijkanten, zoals krullen of een bob-kapsel, kunnen helpen om het gezicht te verbreiden. Een kapsel met volume op de top, zoals een pixie-cut of een kort kapsel met laagjes, kan ook helpen om het gezicht te verbreiden.

Diamantvormige gezichten

Mensen met een diamantvormig gezicht hebben een bredere kin en wangen en een smaller voorhoofd en kin. Kapsels die volume toevoegen aan het voorhoofd, zoals een frisé of stijl haar, kunnen helpen om de asymmetrie van het gezicht te verminderen. Een middenscheiding of een scheiding aan de zijkant kan ook helpen om de asymmetrie van het gezicht te verminderen. Bovendien kunnen kapsels met laagjes die tot op de schouders vallen, de bredere wangen en kin verzachten.

Elk gezicht is uniek!

Het is belangrijk om te onthouden dat elk gezicht uniek is en dat sommige kenmerken van verschillende gezichtsvormen in één persoon kunnen voorkomen. Het is daarom het beste om aan een van onze kapsters advies te vragen bij het kiezen van het juiste kapsel.

Vraag om advies!

In conclusie, of het nu gaat om ronde, hartvormige, ovaalvormige, langwerpige of diamantvormige gezichten, er is altijd een kapsel dat bij de gezichtsvorm past. Twijfel je over een kapsel dat bij jou past? Het is verstandig om professioneel advies te vragen bij het maken van de keuze. Onze kapsters helpen je graag verder.

Contact