Ben jij op zoek naar een andere look? Heb je wel eens aan een pony gedacht? Of je nu op zoek bent naar een subtiele verandering of een gedurfde nieuwe look, een pony kan voor beide uitkomst bieden! Wij lichten een aantal verschillende pony stijlen toe. Lees je mee?

Wat is een Pony?

Een pony is een haarstijl waarbij een gedeelte van de voorplukken korter wordt geknipt en naar voren wordt gestyled. Het kan variëren in lengte, dikte en textuur, waardoor het geschikt is voor verschillende gezichtsvormen en haartypes. Hieronder lichten we een aantal stijlen toe!

Klassieke rechte pony

De klassieke rechte pony is waar je waarschijnlijk aan denkt als je denkt aan ‘een pony knippen’. De klassieke rechte pony is tijdloos en elegant, waardoor het gezicht omlijst wordt met strakke lijnen. Heb je een ronde gezichtsvorm? Dan raden wij aan om deze stijl niet te gebruiken. Heb je een ovalen ogezichtsvorm? Dan is deze pony erg geschikt!

Een korte pony

Een korte pony is erg geschikt voor vrouwen met een wat kleiner hoofd. Het is mooi als de pony net boven de wenkbrauw valt. Laat de pony niet te kort knippen, dan is het lastig om hem in model te brengen.

Pony bij krullend haar

Heb je krullend haar? Wellicht denk je dan dat het geen goed idee is om een pony te nemen, maar niets is minder waar! Je krijgt een speels effect op een positieve manier! Het is wel aan te raden om naar een kapper te gaan die gespecialiseerd is in het knippen van krullen. Bij Het Schaartje ben je hiervoor aan het juiste adres!

Schuine pony

Een schuine pony voegt dynamiek toe aan het gezicht door diagonaal over het voorhoofd te vallen, waardoor een zachtere uitstraling ontstaat. Deze pony is geschikt voor verschillende gezichtsvormen.

Welk type pony past bij jouw gezichtsvorm?

Het kiezen van de juiste pony passend bij jouw gezichtsvorm is essentieel. Bij een rond gezicht kunnen schuine pony’s de illusie van lengte creëren. Mensen met een ovaal gezicht hebben geluk, omdat bijna elke pony-stijl goed bij hen past. Bij een rechthoekige gezichtsvorm passen schuine pony’s goed. Deze verzachten de scherpe hoeken en het gezicht.

Hoe een Pony te knippen?

Hoewel thuis knippen een optie is, kan het knippen van een pony het beste worden overgelaten aan professionele kappers om onbedoelde fouten te voorkomen. Eenmaal geknipt, vereist een pony regelmatig onderhoud om er op zijn best uit te zien. Plan regelmatig een bezoek aan de kapper om je pony bij te werken en de vorm te behouden.

Pony’s voor verschillende haartypes

Of je nu steil, golvend of krullend haar hebt, er is altijd een pony-stijl die bij jou past. Steil haar kan worden gecombineerd met een rechte pony voor een gestroomlijnde look. Golvend haar kan worden geaccentueerd met een schuine pony voor een romantische uitstraling. Krullend haar kan worden gestyled met een volle pony om de natuurlijke textuur te benadrukken.

Boek een afspraak!

Wil je graag een pony? Boek dan gemakkelijk een afspraak via onze website! Heb je vragen over de stijl die past bij jouw gezichtsvorm of haartype? Neem dan gerust contact met ons op. Onze kapsters helpen jou graag met een gepast advies.

Afspraak maken