De koude herfst- en wintermaanden zijn aangebroken! Met de koude en droge lucht in deze seizoenen kan je huid extra aandacht en verzorging nodig hebben. In dit artikel zullen we je een aantal tips en inzichten geven om je huid gezond en stralend te houden, zelfs wanneer de temperaturen dalen! Lees je mee?

Waarom is huidverzorging in de herfst en winter belangrijk?

In de herfst en winter wordt de lucht vaak kouder en droger. Dit kan ervoor zorgen dat je huid eerder uitdroogt, ruwer en gevoeliger wordt. Daarom is het cruciaal om je huidverzorgingsroutine aan te passen aan de specifieke behoeften van deze seizoenen.

Hydratatie is de sleutel

Een van de meest essentiële stappen in je herfst- en winterhuidverzorging is hydratatie. Droge lucht kan je huid uitdrogen, wat kan leiden tot jeuk en schilfering. Gebruik een vocht inbrengende crème of olie om je huid gehydrateerd te houden. Zorg ervoor dat je een product kiest dat bij jouw huidtype past. Bij Het Schaartje hebben wij verschillende producten van de merken Alcina en Absolution die goed hydraterend voor de huid werken!

Voorkom overmatig heet douchen

Hoewel een warme douche in de winter heerlijk kan zijn, kan overmatig heet water je huid uitdrogen. Probeer het water op een gematigde temperatuur te houden en beperk de tijd onder de douche. Hetzelfde geldt voor een bad!

Gebruik een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger in je huis kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit zal voorkomen dat de lucht te droog wordt en je huid uitdroogt.

Bescherm je huid met zonnebrand!

De koude wind en de lage temperaturen kunnen je huid beschadigen. Ook in de herfst en winter kan de zon schadelijk zijn voor je huid. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen.

Pas je huidverzorgingsproducten aan

Je zomerhuidverzorgingsproducten zijn mogelijk niet geschikt voor de herfst en winter. Overweeg het volgende:

Gebruik milde reinigers

Kies voor milde, hydraterende reinigers om je huid schoon te houden en om je make-up er in de avond af te halen. Zo houd je je huid gehydrateerd én schoon!

Voeg een serum toe

Een voedend serum kan je huid extra hydratatie en voedingsstoffen bieden. Kies een serum dat is afgestemd op je specifieke behoeften, zoals anti-aging of hydratatie.

Voeding en hydratatie

Wat je eet en drinkt heeft invloed op de gezondheid van je huid. Zorg voor een gezonde voeding en voldoende hydratatie. Voedingsmiddelen zoals bessen, noten en groene bladgroenten zitten boordevol antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Voldoende water drinken is ook essentieel om je huid gehydrateerd te houden, zelfs in de koudste maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn huid hydrateren in de herfst en winter?

Het is aanbevolen om je huid ‘s ochtends en ‘s avonds te hydrateren, maar pas je routine aan op basis van de behoeften van je huid.

Moet ik nog steeds zonnebrandcrème gebruiken in de winter?

Ja, zonnebrandcrème is het hele jaar door essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Kan ik dezelfde huidverzorgingsproducten gebruiken in de herfst en winter als in de zomer?

Het is verstandig om over te schakelen naar mildere, hydraterende producten om uitdroging te voorkomen.

Hoe kan ik mijn huid herstellen als deze al is uitgedroogd en geïrriteerd in de winter?

Gebruik een intensieve vocht inbrengende crème en vermijd overmatige hitte bij douchen of wassen om je huid te helpen herstellen.

Juiste zorg en aandacht voor een gezonde huid!

Met de juiste zorg en aandacht kun je je huid gezond houden, zelfs in de herfst en winter. Hydratatie, bescherming tegen weersomstandigheden en het aanpassen van je huidverzorgingsroutine zijn essentieel. Wil je meer advies over onze hydratherende producten van Absolution en Alcina? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op