Haar kleuren

Het verven van het haar is iets waar we niet meer zonder kunnen! Bij kapsalon Het Schaartje gebruiken wij verschillende technieken om het haar te verven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een compleet nieuwe kleur te kiezen of voor een aantal subtiele highlights die zorgen voor een fris effect op je natuurlijke haarkleur. Lees hier meer over onze kleurtechnieken!

Cursussen kleuren

Om continu op de hoogte te zijn van alle nieuwe kleurtechnieken en om onszelf te blijven ontwikkelen volgen onze kapsters maandelijks een cursus van het kapperscollectief. Binnen deze cursussen komt ook de cursus voor het kleuren aan bod. Dit is de zogenoemde colormastery cursus. In deze cursus leren onze kapsters de nieuwste technieken en trends als het gaat om haarkleuring. Populaire kleurtechnieken zijn highlights, lowlights, balayage en babylights.

Highlights en lowlights

Een veelgebruikte techniek in onze salon zijn highlights en lowlights. Highlights zijn bedoeld om je haar lichter te maken en meer diepgang te geven. Dit wordt gedaan door veel dunne haarlokken licht te kleuren. Deze lichte kleur is vaak twee tot drie tinten lichter dan je eigen haar. Zo komt je haar er alsnog erg natuurlijk uit te zien, maar geeft het wel een frisse touch!

Lowlights zijn precies het tegenovergestelde van highlights. Hierbij kies je voor een donkere tint, in plaats van een lichte tint.

Babylights kleuren

Babylights zijn erg populair in de zomer. Het zijn subtiele highlights die een natuurlijke zonnige uitstraling aan het haar geven. Waar de highlights over het hele haar worden aangebracht, worden babylights alleen bovenop de kruin en rondom het gezicht aangebracht. Babylights zijn toe te passen op elk haartype en haarkleur.

Balayage kleuren

Balayage wordt bij ons regelmatig aangevraagd. En dit is ook niet zo gek, want deze techniek kan goed aangepast worden aan de natuurlijke valling van het haar, met een subtiel effect. Het is een techniek waarbij de kleur wordt aangebracht aan de lengten en de punten. Hierdoor krijg je een natuurlijke overloop en ziet het haar er niet heel gekleurd uit. Daarnaast heeft het nog een groot voordeel, je ziet geen uitgroei!

Kleurspecialist Het Schaartje

Wij hebben bij elke salon een kleurspecialist voor u klaar staan. Onze kleurspecialisten weten precies hoe een kleur uitpakt en kunnen je een advies geven over welke kleur goed bij je past. Wij maken tijdens het kleuren gebruik van de producten van Matrix.

Vragen?

Heeft u vragen over een van onze kleurtechnieken of wilt u graag een afspraak maken? Dat kan! U kunt bellen naar een van onze salons of online een afspraak boeken. Wij zien u graag terug in onze salon!

Maak hier uw afspraak

Onze kapsalons