Grijs haar is niet langer alleen een teken van veroudering; het is uitgegroeid tot een trendy en stijlvolle keuze voor mensen van alle leeftijden. Of je nu je natuurlijke grijze lokken wilt omarmen of een grijze tint aan je haar wilt toevoegen, in dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het kleuren en onderhouden van grijs haar.

Percentage grijs haar en type dekking

Grijs haar verven werkt net even anders dan andere kleuren. Er zijn natuurlijk heel veel kleurtinten grijs. Je kan erachter komen welke kleurtint het best bij je past op basis van het percentage grijze haar dat je hebt en je type dekking. Voor een advies kan je het best bij ons terecht in de kapsalon, dan bekijken wij jouw haarkleur en type haar.

Grijs haar verven: tips en tricks

Als je besluit om je haar volledig grijs te verven, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo zul je vaak vóór het verven van grijs haar moeten beginnen met ontkleurd of natuurlijk lichtblond haar. Hiermee behaal je het beste kleurresultaat. Hierna pas kan je je haar in een mooie grijstint verven! Bekijk hieronder een aantal tips voor de voorbereiding.

Voorbereidingen grijs haar verven

Lichtblond

Heb je voor een grijze haarkleuring gekozen? Dan is het nu tijd voor de voorbereiding! Hierbij is de eerste stap om je haarkleur lichtblond te maken. Heb je nu bijvoorbeeld donkerder haar dan lichtblond? Dan kan je beginnen met het ontkleuren of kleuren van je haar naar lichtblond.

Wacht een aantal weken na haarkleuring

Wanneer je je haar naar lichtblond hebt geverfd, is het goed om een aantal weken tot je je haar grijs kleurt. Hierdoor is je haar namelijk in optimale conditie.

Hoe vaak moet je je haar kleuren?

Veel mensen vragen zich af hoe vaak ze hun haar grijs moeten kleuren. Het antwoord hangt af van persoonlijke voorkeur en hoe snel je haar groeit. Over het algemeen wordt aanbevolen om je haar om de 4 tot 6 weken bij te werken om de frisheid van de kleur te behouden.

Welke kleuren passen bij grijs haar?

Grijs haar kan prachtig worden geaccentueerd met de juiste kleuren. Denk aan zachte pasteltinten zoals lavendel, zilver of blush roze. Deze kleuren vormen een mooi contrast met het grijze haar en zorgen voor een eigentijdse uitstraling.

Ash blond haar

Asblond grijs haar: een subtiele nuance

Ben je er nog niet helemaal uit of je grijs haar wil? Een alternatief voor grijs haar is om het asblond te verven. Asblond is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een subtiele grijze tint. Dit koele, zilverachtige grijs geeft een verfijnde uitstraling en past goed bij verschillende huidtinten.

Grijs haar balayage

Voor een meer natuurlijke en zachte overgang naar grijs haar is een balayage-stijl ideaal. Deze techniek zorgt voor een geleidelijke kleurovergang en geeft het haar een natuurlijke diepte. Bij deze techniek wordt alleen het onderste deel van je haar grijs geverfd.

Het verven van grijs haar naar blond

Wil je in plaats van blond naar grijs, van grijs naar blond? Dat is ook mogelijk. Het is hierbij handig om te kijken naar je oorspronkelijke haarkleur. Goed nieuws voor degenen met blond haar: blond ligt niet ver af van grijs, waardoor het relatief eenvoudig is om grijs haar blond te verven. Als je van nature blond haar hebt met een warme, roze ondertoon, is een honingblonde kleur een goede keuze. Heb je daarentegen een koele huidtint, dan is vaak een asblonde kleur mooier.

Van grijs naar bruin haar

Voor brunettes is het gelukkig niet al te ingewikkeld om een geschikte haarkleur te kiezen. Houd hierbij wel rekening met de veranderingen in je huidskleur naarmate je ouder wordt, aangezien deze vaak wat bleker kan worden. Voor een natuurlijk resultaat is het beter om te donkere haarkleuren te vermijden. Kies liever voor een zachtbruine kleur of geef je grijze haar een opfrisbeurt met lichte balayage-highlights. Wil je zeker zijn van een geslaagd resultaat? Vraag er dan naar in een van onze kapsalons!

Moderne grijze kapsels: Inspiratie

Er zijn talloze manieren om grijs haar op een eigentijdse en stijlvolle manier te dragen. Ontdek enkele moderne looks!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel? Wilt u graag hulp bij de overgang naar grijs haar of juist je grijze haar een kleur geven? Twijfel niet en neem contact met ons op of kom langs in onze salon voor advies!

Neem contact op