Je trouwdag is een van de belangrijkste dagen in je leven en je wilt er natuurlijk op je best uitzien. Het kiezen van het perfecte kapsel voor deze dag kan een uitdaging zijn. Bij kapsalon Het Schaartje begrijpen we hoe belangrijk dit is en daarom geven we je graag enkele tips om het perfecte kapsel te kiezen voor je trouwdag.

Stap 1: Begin op tijd met je kapsel voor je trouwdag

Begin minstens zes maanden voor je trouwdag met het nadenken over het kapsel dat je wilt dragen. Dit geeft je genoeg tijd om verschillende kapsels uit te proberen en te beslissen welke het beste bij je past. Begin met het verzamelen van inspiratie. Blader door tijdschriften, zoek op internet en bekijk foto’s van bruidskapsels op social media. Verzamel afbeeldingen van kapsels die je mooi vindt en maak eventueel een moodboard.

Stap 2: Bedenk wat bij je past

Het is belangrijk dat het kapsel past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Zoek daarom inspiratie binnen je eigen stijl. Heb je normaal gesproken losse krullen en een nonchalante look? Dan is een strakke knot misschien niet helemaal jouw ding. Ga op zoek naar kapsels die aansluiten bij jouw persoonlijke stijl.

Stap 3: Houd rekening met de jurk

Het is belangrijk om bij het kiezen van een kapsel ook rekening te houden met de jurk. Heb je bijvoorbeeld een laag uitgesneden rug? Dan kan een opgestoken kapsel de nadruk leggen op deze prachtige feature. Maar heb je een hoge neklijn of een bijzondere kraag, dan kan een kapsel dat de nek bedekt juist weer heel mooi zijn.

Stap 4: Maak een proefafspraak

Boek ruim van tevoren een proefafspraak. Tijdens deze afspraak kun je je wensen bespreken en kijken welk kapsel het beste bij jou past. Neem eventueel je moodboard mee, zodat wij een goed beeld krijgt van wat je mooi vindt.

Stap 5: Denk aan accessoires

Accessoires kunnen een kapsel helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan een haarband, tiara, bloemen of een sluier. Probeer tijdens de proefafspraak verschillende accessoires uit en kijk wat het mooiste staat bij jouw kapsel en jurk.

Stap 6: Zorg voor de juiste verzorging voor je kapsel op je trouwdag

Zorg ervoor dat je haar in goede conditie is voor de grote dag. Laat het regelmatig knippen en verzorgen door een professional en gebruik goede haarproducten. Op de dag zelf kunnen wij je haar nog extra verzorgen met bijvoorbeeld een haarmasker.

Met deze tips kun je hopelijk het perfecte trouwkapsel vinden. En vergeet niet: het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt bij het kapsel dat je kiest. Zo straal je vanzelf op de mooiste dag van je leven!

Contact