Knotjes zijn een populaire en veelzijdige haarstijl die geschikt is voor verschillende gelegenheden. Of je nu een casual look wilt voor een dagje uit of een mooie knot voor een speciale gelegenheid, dat kan beide met een knot! In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je twee soorten knotjes kunt maken: de losse knot en de strakke knot. Volg de onderstaande instructies en creëer een knot die perfect past bij jouw stijl en haartype!

Benodigdheden

Voordat je begint, is het handig om een aantal dingen te verzamelen. Zorg ervoor dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt:

  • Haarelastiekjes
  • Haarspelden
  • Kam of borstel
  • Haarlak (optioneel)

Losse knot maken

Stap 1: Voorbereiding

Voor het maken van een losse knot begin je met het borstelen of kammen van je haar om eventuele klitten te verwijderen. Dit zorgt voor een glad oppervlak en maakt het maken van de knot makkelijker. Als je wilt, kun je ook wat textuurspray of droogshampoo gebruiken om extra volume en textuur aan je haar toe te voegen. Zo blijft je knot nog beter zitten!

Stap 2: Haar verzamelen

Buig voorover en verzamel al je haar in je handen alsof je een paardenstaart maakt. Houd het haar stevig vast op de gewenste hoogte van de losse knot. Dit kan hoog op je hoofd zijn voor een wat opvallendere look, of lager voor een casual effect.

Stap 3: Draaien en vastzetten

Draai het verzamelde haar rond de basis en vorm een losse knot. Gebruik haarelastiekjes om de knot op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat de elastiekjes stevig genoeg zijn, maar niet te strak, hierdoor blijft je haar comfortabel zitten.

Stap 4: Losmaken voor een volumineuze look

Als je een volumineuze look wilt creëren, kun je voorzichtig aan de zijkanten van de knot trekken om het losser te maken. Hierdoor ontstaat een vollere en nonchalante uitstraling. Je kunt ook wat haar natuurlijk uittrekken rond de knot om meer volume toe te voegen. Pas op dat je niet te veel trekt, anders kan de knot losraken.

Strakke knot

Stap 1: Voorbereiding

Ook bij een strakke knog zorg je er eerst voor dat je haar glad en klitvrij is door het te borstelen of kammen. Gebruik eventueel een beetje haarlak om pluizig haar onder controle te houden.

Stap 2: Haar strak trekken

Trek al je haar naar achteren en houd het stevig vast. Maak een gladde paardenstaart op de gewenste hoogte van de strakke knot. Zorg ervoor dat de staart zo strak mogelijk is om een nette uitstraling te krijgen.

Stap 3: Draaien en vastzetten

Draai de paardenstaart strak om zijn eigen as, vormend tot een spiraalvormige knot. Gebruik haarspelden om de knot op zijn plaats te houden. Steek de spelden diagonaal door de knot om ervoor te zorgen dat hij stevig vastzit.

Stap 4: Finish in touch!

Om de strakke knot er gepolijst uit te laten zien, kun je een beetje haarlak aanbrengen om de stijl op zijn plaats te houden. Gebruik je handen om het haar glad te strijken en eventuele losse plukjes vast te zetten.

Veelgestelde vragen (FAQs)

  1. Hoe lang duurt het om een knot te maken?

De tijd die nodig is om een knot te maken, hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak je het al hebt gedaan en of je er al handigheid in hebt. Over het algemeen zou het niet langer moeten duren dan een paar minuten.

  1. Kan ik een knot maken met kort haar?

Ja, je kunt nog steeds een knot maken met kort haar. Gebruik haarspelden om de plukjes haar op hun plaats te houden en creëer een mini-knotje.

  1. Hoe kan ik voorkomen dat mijn knot losraakt?

Om te voorkomen dat je knot losraakt, zorg ervoor dat je de haarelastiekjes of haarspelden stevig vastmaakt. Je kunt ook wat haarlak gebruiken voor extra houvast.

  1. Kan ik mijn knot versieren?

Ja, je kunt je knot versieren met haaraccessoires zoals bloemen, linten of haarsieraden om een extra vleugje stijl toe te voegen.

  1. Hoe kan ik mijn knot langer laten meegaan?

Om je knot langer te laten meegaan, kun je een beetje haarlak gebruiken om de stijl op zijn plaats te houden. Daarnaast kun je de knot ‘s nachts met een satijnen sjaal bedekken om wrijving te verminderen en pluizen te voorkomen.

Conclusie

Knotjes zijn een geweldige haarstijl voor verschillende gelegenheden. Met de stapsgewijze handleidingen voor het maken van zowel losse knotjes als strakke knotjes kun je nu zelf deze prachtige looks creëren. Experimenteer met verschillende hoogtes, versieringen en haaraccessoires. Wil je graag voor een speciale gelegenheid een knot maken? Maak dan een afspraak of bel naar de salon, wij geven je graag advies!

Contact