Meest gestelde vragen

Welkom bij ons “meest gestelde vragen” artikel! We hebben een lijst samengesteld met meest voorkomende vragen die we krijgen van onze klanten. Of je nu op zoek bent naar advies over haarverzorging, hoe vaak je naar de kapper moet of hoe vaak je je haar het best kunt wassen, we hopen je er in deze blog antwoord op te kunnen geven. Dus, als je op zoek bent naar antwoorden op je vragen, blijf dan lezen!

Hoe vaak moet ik naar de kapper?

Het is aanbevolen voor vrouwen om een keer in de zes tot acht weken naar de kapper te gaan voor een knipbeurt, hoewel dit kan variëren afhankelijk van je haartype, groei van het haar en hoe gezond je haar is. Voor mannen geldt dit in principe hetzelfde, maar wanneer een man kort haar heeft, kan het nodig zijn om vaker naar de kapper te gaan om het haar in model te houden.

Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

Dit hangt af van je haartype en hoeveel styling je doet. Sommige mensen wassen hun haar dagelijks, terwijl anderen het alleen een paar keer per week wassen. Eigenlijk is er maar een kleine groep gebaat bij het dagelijks wassen van het haar hebt. Bij een zeer vette hoofdhuid is dagenlijks wassen dan ook geen overbodige luxe. Dat is bijvoorbeeld als je heel fijn haar hebt, heel veel sport en zweet of wanneer je op een vochtige plek woont.

Heb je heel dik haar en weinig talg? Dan is het goed om je haar minder te wassen. Zeker mensen met droog haar of krullen kunnen gemakkelijk het aantal wasbeurten afbouwen.

Er is geen standaard aanbeveling maar en algemene richtlijn is om je haar elke twee tot drie dagen te wassen, tenzij het erg vet is, je een jeukende hoofdhuid hebt of duidelijk vuil in het haar hebt.

Hoe kan ik mijn haar gezond houden?

Je haar gezond houden omvat het gebruik van milde haarverzorgingsproducten, het vermijden van te veel heatstyling, het regelmatig knippen van beschadigt haar en het beschermen van je haar tegen de zon.

Hoe kan ik knopen uit mijn haar krijgen?

Knopen kunnen worden verwijderd door het haar te borstelen of te kammen met een brede tandenkam of borstel, het helpt ook om het haar te vochtig te maken met water of leave-in conditioner en het dan te borstelen of te kammen.

Wanneer zijn jullie open?

Voor onze openingstijden kunt u het best kijken op de pagina van onze kapsalon of schoonheidssalon. Klik de salon aan waar u de openingstijden van wil weten en bekijk de openingstijden.

Hoe krijg ik meer volume in mijn haar?

Er zijn een aantal tools die je kan gebruiken om meer volume in je haar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Droog het haar op de “kop” om volume te creëren.
  • Gebruik een ronde borstel bij het föhnen om volume te creëren.
  • Laat het haar lucht- of zonnodroog worden in plaats van het te föhnen.

Ten slotte kan je gebruik maken van een stylingproducten en volumeshampoo en -conditioner om het haar te liften van af de wortels. Laat je in de salon adviseren!

Hoe lang duurt highlights zetten bij de kapper?

Een highlights-behandeling kan duren tussen de 1 en 3 uur, afhankelijk van de lengte en dikte van het haar, de gewenste kleur en de huidige haarkleur. De techniek die wordt gebruikt kan ook invloed hebben op de duur van de behandeling. Als bijvoorbeeld weinig folies worden gebruikt, kan de behandeling sneller verlopen.

Staat je vraag er niet tussen?

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder met een gepast advies op maat.

Boek uw afspraak
Bel naar de salon